İZMİR / BAYRAKLI - Şehit Fehmi Bey İlkokulu

Nis

Millî Eğitim Bakanlığınca,  velilerin okul yönetimi ve öğretmen görüşmelerini dijital ortama taşıyan "okul randevu sistemi" hayata geçirildi.

Ana Ekran/ Bağlantılar kısmında bulunan Randevu Al seçeneği ile e-devlet üzerinden randevu oluşturulabilecektir.

Nis

Ege Üniversitesi tıp fakültesi son sınıf öğrencileri okulumuzda Sağlıklı öğünler, besinlerin gelişime etkisi, su içmenin öneni gibi pek çok konuya değinilerek sağlıklı beslenme eğitimi verildi.

Mrt

Okulumuzda Kızılay işbirliği ile  yürütülen kan bağışı kampanyamız tüm okul paydaşlarının yoğun katılımı ile tamamlanmıştır.

Mrt

7 Mart Perşembe 2024 tarihinde Kızılay işbirliği ile okulumuzda kan bağışları alınacaktır. Saat 09:00 - 15:30 tarihleri arasında yapılacak bağışlar için okulumuzun tüm paydaşlarının katılımını bekliyoruz.

Enerji Verimliliği Haftası Etkinlikleri

Ekm

Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi Frc Takımı (First Robotics Competition) sosyal sorumluluk projesi kapsamında okulumuz 4. Sınıf öğrencileri ile robotik ve kodlama çalışmaları yaptılar.

Okulumuz giriş-çıkış saatleri

Ekm

Okulumuzdaki tüm öğrencilerin katılımıyla deprem anı ve tahliye tatbikatı uygulaması yapıldı. Hazırlanan afet senaryosu çerçevesinde sirenin çalması ile öğrenciler sınıflarında çök-kapan-tutun pozisyonunu alarak depremin sona ermesini bekledi. Daha sonra tahliye planına uygun olarak öğretmenlerinin rehberliğinde bahçede önceden belirlenmiş toplanma alanına yönlendirildi. Dakikalar içinde iki binanında boşaltılması sonucu toplanma alanlarında bekleyen öğrencilere konuyla ilgili bilgilendirme ve hatırlatmalar yapıldı.

Ekm

Hayvanları Koruma Günü'nün 1931'den beri dünya genelinde kutlanıyor olması, hayvan haklarına ve korunmasına verilen önemin bir göstergesidir. Bu özel gün, insanların hayvanlarla daha iyi bir ilişki kurmalarını teşvik etmek, hayvanların refahını artırmak ve onların doğal yaşam alanlarını korumak için farkındalık yaratmayı amaçlar.Okulumuzda hayvan sevgisi ve farkındalığını artırmak, öğrencilere hayvanların değerini ve korunması gerektiğini öğretmek açısından önemlidir. Ayrıca bu tür etkinlikler, öğrencilerin doğaya ve çevreye duyarlılığını artırır.Hayvanların yaşadığı çeşitli alanlarda koruma çabaları, doğal dengenin ve biyoçeşitliliğin sürdürülebilirliği için de kritik öneme sahiptir. Bu nedenle, Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle hayvanlara yapılan zararları önlemek, yaban hayatı korumak ve tüm canlıların daha iyi bir geleceği için çaba göstermek büyük önem taşır.

Bu özel günde hayvanlara olan sevgimizi ve onların haklarına saygımızı ifade etmek, toplumun daha duyarlı ve sorumlu bir şekilde hayvanlarla ilişki kurmasına katkı sağlayamak adına etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Eyl

9 Eylül 2023 tarihli 32304 sayılı MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNETMELİĞİ ile ilkokullarda ölçme ve değerlendirme yöntemi olarak test yerine süreç odaklı değerlendirme sistemine geçildiğini yayınladı. Millî Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimini takip etmek, gelişim düzeylerini belirlemek ve süreç odaklı değerlendirme yaklaşımını benimsemek amacıyla biçimlendirici değerlendirmeye yönelik örnek ölçme araçları hazırladı.