İZMİR / BAYRAKLI - Şehit Fehmi Bey İlkokulu

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü

Hayvanları Koruma Günü'nün 1931'den beri dünya genelinde kutlanıyor olması, hayvan haklarına ve korunmasına verilen önemin bir göstergesidir. Bu özel gün, insanların hayvanlarla daha iyi bir ilişki kurmalarını teşvik etmek, hayvanların refahını artırmak ve onların doğal yaşam alanlarını korumak için farkındalık yaratmayı amaçlar.Okulumuzda hayvan sevgisi ve farkındalığını artırmak, öğrencilere hayvanların değerini ve korunması gerektiğini öğretmek açısından önemlidir. Ayrıca bu tür etkinlikler, öğrencilerin doğaya ve çevreye duyarlılığını artırır.Hayvanların yaşadığı çeşitli alanlarda koruma çabaları, doğal dengenin ve biyoçeşitliliğin sürdürülebilirliği için de kritik öneme sahiptir. Bu nedenle, Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle hayvanlara yapılan zararları önlemek, yaban hayatı korumak ve tüm canlıların daha iyi bir geleceği için çaba göstermek büyük önem taşır.

Bu özel günde hayvanlara olan sevgimizi ve onların haklarına saygımızı ifade etmek, toplumun daha duyarlı ve sorumlu bir şekilde hayvanlarla ilişki kurmasına katkı sağlayamak adına etkinliğimizi gerçekleştirdik.

05-10-202305-10-202305-10-2023

Yayın: 05.10.2023 - Güncelleme: 05.10.2023 19:06 - Görüntülenme: 46